Project omschrijving

Caritas Netwerk

B

Begeleiding aan jongeren, volwassenen, gezinnen en professionals.

Vanuit onze (christelijke) mensvisie geloven wij dat ieder mens het waard is om in te investeren. Juist wanneer het tegen zit, bieden wij graag dat zetje in de rug, dat nodig is om de draad weer op te pakken. Samen met jou kijken we hoe je op een andere manier met moeilijke situaties om kunt gaan en versterken we met jou wat al goed gaat. Dit doen we met jou naar jouw (unieke) situatie te kijken en wat jij daarin wilt bereiken. Hierin nemen we het hele (gezins)systeem mee. Onze drive is om mensen in hun kracht te zetten. Dit geldt voor mensen, die vastlopen, maar ook voor professionals die willen groeien in hun vak of vastlopen in hun vak. Wij helpen je graag de juiste richting uit.

Als je te veel tegenwind hebt, fiets je misschien wel de verkeerde kant opChinees gezegde

Met onze talenten willen we graag helpen jou helpen je weer in je kracht te zetten. Of dat nou is om je te helpen ‘de wind weer in je rug’ te krijgen of je als professional (nog) meer in je kracht te zetten waardoor je diezelfde ‘rugwind’ mag gaan ervaren.

Marieke Valster

Ik ben Marieke Valster, getrouwd met Marco, die naast mijn partner, ook mijn collega is. Ik geniet (bijna altijd :)) van onze verschillen en vindt het mooi om te zien hoe wij, ieder met onze eigen talenten, anderen kunnen begeleiden om te komen tot ontwikkeling. Daarnaast leren we, juist door onze verschillen, geregeld van elkaar. Samen hebben wij drie kinderen.

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in wie mensen echt zijn. Ik merkte dat kinderen in de buurt, waar ik woonde, in heel andere gezinnen en culturen opgroeiden. Ik vond het leuk om dat te ervaren, was nieuwsgierig naar de redenen dat iedereen zo anders leefde en genoot van de verschillen. Ik heb er plezier in om mensen echt te ontmoeten. In deze ontmoetingen geniet ik van goede gesprekken, waarbij zingeving aanbod komt, nieuwe inzichten opgedaan worden en tegelijkertijd ook luchtigheid en humor aanwezig is.

Mijn passie ligt in het ontdekken wat de ander beweegt, aanspoort. Ik wil een spiegel zijn om zo je blik te verruimen en verder te kijken dan wat je tot nu toe gewend bent. Ik zet me graag in om bij te dragen aan wat jij nodig hebt om te worden wie jij wilt zijn.

Er kunnen allerlei situaties of omstandigheden zijn, zoals; ziekte, een diagnose, een familielid met een diagnose of ziekte, of doordat je iets heftigs hebt meegemaakt prive of op je werk, die er ervoor zorgen dat je uit balans raakt. Dat je niet altijd kunt zijn, wie je wilt zijn of niet kan doen, wat je graag zou willen doen.

Het kan ervoor zorgen dat je vastloopt, dat je depressief wordt, niet tevreden bent met hoe het gaat. Ik loop graag een tijdje met je mee om samen te onderzoeken wat nodig is om tot verandering te komen. Soms kan je de omstandigheden niet veranderen, maar wel hoe jij ermee omgaat. Ieder mens beschikt over die keuzevrijheid. Ieder mens kan kiezen, hoe hij of zij (hoe jij) met zijn of haar (met jouw) situatie en binnen de mogelijkheden, die er zijn, wilt omgaan.

Ik werk vanuit betrokkenheid, ben eerlijk, persoonlijk en direct. Ik zet graag mensen in hun kracht door hen optimistisch te maken over hun eigen mogelijkheden. Ik begeleid vanuit verschillende visies en methodieken. Kenmerkend voor mijn manier van begeleiden, is dat ik kijk naar wat er in het hier en nu gebeurt. Ik maak graag gebruik van wat ik zie en ervaar, in het contact met jou.

 • Supervisie
 • Leersupervisie
 • Gestaltsupervisie
 • Intervisie
 • Gestalttherapie
 • Gezins- en relatietherapie
 • Psychosociale therapie

Ik heb in 1998 mijn opleiding SPH afgerond, in 2008 de opleiding Supervisie en Coaching, in 2010 de opleiding IAG, in 2015 de opleiding ervaringsgerichte psychosociale therapie en gestaltgezinstherapie en in 2016 de opleiding tot leersupervisor. Ik blijf graag cursussen volgen om in ontwikkeling te blijven.

NEEM CONTACT OP

Marco Valster

Ik ben iemand die graag actief en lekker in beweging is. Niet onnodig veel praten (meer zeggen met minder woorden), maar leren door ervaren. Ik heb hobby’s die ik ook graag inzet binnen mijn begeleiding. Ik bespeel diverse muziekinstrumenten, rij motor, sport graag en ik ben gek op spelletjes spelen. Ik heb de luxe dat ik daarmee veel van mijn hobby’s kan toepassen in mijn werk. Ik ben van nature een optimist en iemand, die het beste in de ander naar boven wil halen door motiveren en stimuleren.

Kinderen en jongeren met een diagnose, leggen bij het ontstaan van problemen, vaak de focus op hun beperkingen. Als zij het niet doen, dan hun omgeving wel. Ieder mens heeft en beperkingen en mogelijkheden. Als je jezelf recht wil doen, dan moet je jezelf helemaal serieus nemen. Dat wil zeggen: en je beperkingen en je mogelijkheden, je kwaliteiten!

Gebruik maken van je kwaliteiten, zet je in je kracht en zorgt voor groei. Tijdens de begeleiding richt ik me op dat jij zelf jouw krachtige eigenschappen in jezelf ontdekt, waarvan je misschien niet eens had verwacht die te bezitten.

Methodieken kunnen een krachtig hulpmiddel zijn om te groeien, maar ik vind het belangrijk om te kijken welk stuk(je) van een methodiek aansluit bij jou. Ik maak dan een combinatie van verschillende methodieken, die helemaal op jou zijn toegespitst. Humor, creativiteit, beeldcommunicatie, om-denken en out-of-de-box-denken spelen in mijn begeleidingsaanbod een belangrijke rol. Ik zet in mijn begeleiding graag breed in. Zo maak ik niet alleen gebruik van spel en beeldcommunicatie maar ook van muziek, (vecht)sport, outdoor, bewegingsoefeningen, drama, Rots & Water. De begeleiding geef ik op verschilende plekken. Dit kan in onze (grote) praktijkruimte, maar ook het bos of de hei, die op loopafstand van onze praktijkruimte zijn. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om de begeleiding aan te bieden in Sport & Healthcenter Tesqua. In deze luxe ‘sportschool’ kunnen we van alles ondernemen: fitness, tennis, squash, (kick)boksen, om vervolgens heerlijk te zitten in het restaurant met een goed gesprek.

 • Supervisie
 • Coaching
 • Intervisie
 • Speltherapie
 • Begeleiding (jeugdfoodvalley)
 • Behandeling (jeugdfoodvalley)

Ik heb in 1998 mijn opleiding SPH afgerond, in 2011 mijn opleiding tot Speltherapeut,  in 2019 de opleiding Supervisie en Coaching. Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd zoals Rots & Water trainer met diverse specialisaties.

NEEM CONTACT OP

Kennismaken met een van ons?

NEEM GERUST CONTACT OP